sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Sunnuntailöydöt


Sunnuntaina minulla on tapana käydä kirppareilla. Välillä tulen kotiin tyhjin käsin, tällä kertaa tein kuitenkin kivoja löytöjä. Pentikin lasipurkkia olen himoinnut jonkun aikaa ja nyt se tulla tupsahti eteeni kirpparilla! Kuusi euroa maksoin siitä mukisematta. Peltipurkki pysäytti katseeni kivalla kuvituksellaan vaikken purkkeja sen suuremmin kerääkään. Tälle kuitenkin keksin heti "tarpeen" keittiössäni. Se saa säilyttää sisällään leivontavuokia. Hintakaan ei vihlaissut pahasti - kaksi euroa.
Samalla reissulla miehen työpaikan roskalavalta huomasin kelarullan. Sekin piti kyytiin ängätä, vaikken sille vielä paikkaa tiedäkään. Jotain kivaa siitä kuitenkin aikaan saan!





Lopuksi maailman parhaitten ja helpoimpien suolasarvien ohje (kannattaa tuplata tai triplata ohje, ovat niin hyviä!)

Harald Hirmuisen suolasarvet (16 kpl)

1,5dl maitoa
25g hiivaa (1/2 pkt)
75g margariinia
6dl (n. 375g) venhnäjauhoja
1/2tl suolaa
1 kananmuna
+ 1 kananmuna voiteluun

- Lämmitä maito haaleaksi
- Murenna/sekoita hiiva maitoon
- Nypi margariini venhnäjauhoihin
- Lisää margariini-vehnäjauhoseokseen maito, kananmuna ja suola
- Alusta taikina ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30min
- Käsittele taikinaa ja jaa kahtia
- Kauli kumpikin osa ohueksi ja suurin piirtein pyöreäksi levyksi, jotka jaa 8 kolmioksi kukin
- Halutessasi ripottele nokare juustoraastetta kolmion leveään päätyyn (älä laita liikaa, ettei pursu yli)
- Kieritä leveästä ohuelle kärjelle sarvi kiinni, kärki alaspäin pellille
- Anna sarvien kohota peitettyinä n. 20min
- Voitele sarvet munalla ja paista 15-20min n.200 asteessa kauniin keltaisiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti